Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Suspès el judici amb el qual Jafet volia fer justícia

Miércoles.24 de julio de 2019 2300 visitas Sin comentarios
El nostre company Jafet ha sigut acompanyat per més de 50 persones a la porta dels jutjats d’Elx. #TITRE

Estava previst que aquest matí tinguera lloc el judici amb el qual el nostre amic i company Jafet Pinedo denunciava la injusta actuació policial que va patir el passat 20 de juny.

No obstant això, la vista ha sigut suspesa: la policia ha al·legat que no podia comparéixer per motius laborals. El judici serà el 18 de setembre.

Com podeu llegir en el comunicat amb el qual diferents col·lectius hem donat suport a Jafet, aquest comenta que va haver de deixar d’emprar la seua llengua, el valencià, després que els agents li ho demanaren reiteradament i de forma tensa. A més, va suportar una intervenció que podem qualificar de poc respectuosa i aleatòria. Jafet va ser conduït a comissària, almenys segons el nostre parer, de forma injustificada i va tornar a casa a peu, perquè quan va eixir de les instàncies policials la seua bicicleta estaba amb les rodes punxades.

En canvi, aquest matí Jafet ha sigut acompanyat per més de cinquanta persones a la porta dels jutjats d’Elx. D’elles ha rebut suport, simpatia i afecte, alguna cosa que en els dies previs ja li havia oferit molta gent.

Des de Grup Antimilitarista Tortuga mantenim la nostra implicació en la defensa de la postura que manté el nostre company: ens alegrem de continuar caminant amb qui no s’acovardeix davant el poder, de caminar amb qui entén que qualsevol injustícia mereix una resposta.

Ànim, Jafet!


Estaba previsto que esta mañana tuviera lugar el juicio con el que nuestro amigo y compañero Jafet Pinedo denunciaba la injusta actuación policial que padeció el pasado 20 de junio.

Sin embargo, la vista ha sido suspendida: la policía ha alegado que no podía comparecer por motivos laborales. El juicio será el 18 de septiembre.

Como podéis leer en el comunicado con el que distintos colectivos hemos apoyado a Jafet, este comenta que hubo de dejar de emplear su lengua, el valenciano, después de que los agentes se lo pidieran reiteradamente y de forma tensa. Además, soportó una intervención que podemos calificar de poco respetuosa y aleatoria. Jafet fue conducido a comisaria, al menos según nuestro parecer, de forma injustificada y volvió a casa a pie, pues cuando salió de las instancias policiales su bicicleta tenía las ruedas pinchadas.

En cambio, esta mañana Jafet ha sido acompañado por más de cincuenta personas en la puerta de los juzgados de Elche. De ellas ha recibido apoyo, simpatía y cariño, algo que en los días previos ya le había ofrecido mucha gente.

Desde Grup Antimilitarista Tortuga mantenemos nuestra implicación en la defensa de la postura que mantiene nuestro compañero: nos alegramos de seguir andando con quien no se amilana ante el poder, de andar con quien entiende que cualquier injusticia merece una respuesta.

¡Ánimo, Jafet!


Comunicat de recolzament al company Jafet Pinedo

El compañero de Tortuga Jafet Pinedo denuncia a dos policías nacionales en Elx por abuso de poder

Dos policías nacionales se llevan a un hombre a comisaría por hablarles en valenciano "cuando los agentes le piden que hable en castellano"

El Tempir denuncia que la Policia Nacional vulnera els drets lingüístics de l’elxà Jafet Pinedo

Nota: los comentarios podrán ser eliminados según nuestros criterios de moderación.