Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Comunicat de recolzament al company Jafet Pinedo

Martes.23 de julio de 2019 2454 visitas - 1 comentario(s)
Demà (dimecres 24 de juliol) tindrà lloc el judici amb el qual Jafet denuncia la injusta actuació policial que va patir. #TITRE

Amb el present escrit, diferents col·lectius preocupats pel funcionament de la nostra societat i implicats en millorar-la volem mostrar el nostre suport a Jafet Pinedo i Botella, qui denuncia haver sigut víctima a Elx d’una actuació policial que podríem qualificar d’abusiva i arbitrària. Jafet és un company compromès en la construcció d’un món millor, la paraula del qual ens resulta de completa confiança.

El passat 20 de juny, passades les deu de la nit, Jafet feia un repartiment de menjar amb bicicleta (treballa en un restaurant). Quan circulava pel carril-bici de l’Avinguda de la Llibertat a l’altura de la universitat, Jafet observa que aquest està envaït per dos cotxes. Quan passa pel seu costat els diu: «En bon lloc esteu».

Cent metres més endavant un d’aquests cotxes deté el pas de Jafet: malgrat no mostrar cap mena de distintiu, es tracta d’un vehicle de policia nacional. Baixen d’ell dos agents de paisà.
Aquests exigeixen que Jafet deixe d’emprar la llengua amb la qual s’expressa habitualment: el valencià. Després d’assegurar que parla amb normalitat la seva llengua i que no busca cap mena d’enfrontament amb el seu ús accedeix a parlar en castellà per a rebaixar la tensió.

A partir d’aquest moment és escorcollat, li lleven la motxilla d’un estiró i els agents, entre comentaris, riuen quan Jafet defensa els seus drets. Posteriorment aquests mantenen una conversa amb dos policies locals que s’acosten sobre les possibilitats que hi ha d’imposar a Jafet alguna multa de trànsit.

El nostre company, que ja s’havia identificat verbalment, és traslladat a comissària en un cotxe els cinturons de segurat posteriors del qual no funcionaven. En canvi, els agents, malgrat la petició del nostre company, no van mostrar el seu número d’identificació fins que no van arribar a les dependències policials.

Després de dues hores en comissària, Jafet torna a casa amb dues multes de trànsit signades per la policia local, la qual no és testimoni dels fets, i amb les rodes de la bicicleta punxades. Evidentment, el nostre company no va poder complir amb les seues obligacions laborals.

Els col·lectius signants, convençuts que l’existència i el paper de la policia han de ser objecte de debat públic, rebutgem les intervencions que, com la descrita, responen a causes poc clares i atempten contra la dignitat de les persones alhora que vulneren drets com el del treball o el d’expressió en la llengua pròpia.

Lamentablement, si consultem l’Informe sobre la Tortura d’Amnistia Internacional, podem deduir que aquesta actuació no és de les més greus dutes a terme per algun cos de seguretat de l’estat espanyol.

Finalment, volem mostrar el nostre total suport a Jafet, persona lluitadora i veraç, per al judici que tindrà lloc el pròxim 24 de juliol en els jutjats d’Elx a les 10.30 h i en el qual ell denuncia la injustícia patida.

Signen:

Activistes d’Elx

Associació Cívica per la Llengua El Tempir

CNT-Elx

Des de Baix (ATTAC-PV)

Elx pel dret a decidir

Grup Antimilitarista Tortuga

Margalló-Ecologistes en Acció

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Elx-Crevillent

ACME

Nota: los comentarios podrán ser eliminados según nuestros criterios de moderación.
 • Comunicat de recolzament al company Jafet Pinedo

  23 de julio 22:28, por Pánfilo y 1.518 firmas más

  Apoyamos el comunicado,
  nos solidarizamos con el vejado,
  acosado y humillado,
  despreciamos los abusos de cualquier uniformado.

  Su comportamiento en cristiano es un pecado,
  en psicología la conducta de un desviado,
  y en el artículo 542 del Código Penal está reflejado:

  Incurrirá en la pena de inhabilitación especial para empleo o cargo público por tiempo de uno a cuatro años la autoridad o el funcionario público que, a sabiendas, impida a una persona el ejercicio de otros derechos cívicos reconocidos por la Constitución y las Leyes.

  El art. 542 CP castiga impedir, a sabiendas, el ejercicio de cualesquiera otros derechos cívicos reconocidos por la Constitución o las leyes. Se trata de todos aquellos considerados fundamentales por la Constitución (Sentencia del Tribunal Supremo de 1 de octubre de 1993), es decir, los artículos 14 a30 de la Constitución Española, no incluidos en las anteriores conductas delictivas.

  Impedir a una persona ejercer sus derechos cívicos no requiere especiales exigencias, basta la simple negativa a ejercerlo al sujeto que intenta actuarlo (Sentencia del Tribunal Supremo de 23 de marzo de 2000).

  A ver qué hace mañana el togado,
  este país sigue su caída en picado
  ¡El Tercer Reich ha resucitado!

  Responde este comentario