Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Carrícola, capital de l’ecologisme valencià

Domingo.7 de septiembre de 2014 206 visitas Sin comentarios
Aquest mes de setembre esta xicoteta localitat de La Vall d’Albaida albergarà el IV Aplec Ecologista del País Valencià #TITRE

A Carrícola (La Vall d’Albaida, València) ja està tot a punt per a rebre el 20 i el 21 de setembre la quarta edició de l’Aplec Ecologista del País Valencià, que enguany es celebrarà de nou al Centre d’Educació Ambiental L’Ametla de Palla. L’Aplec és un fòrum de debat, reflexió i coneixement promogut per la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, amb el suport de més d’una dotzena d’entitats i l’Ajuntament de Carrícola. Una trobada de gent connectada per l’interés cap al medi ambient i per temàtiques que de manera transversal o directa afecten al nostre territori, al nostre entorn i, en definitiva, a l’espai que ens dóna el suport per a la vida. Si tens ganes d’aprendre i de passar-t’ho bé, t’esperem a l’Aplec amb xarrades, taules redones, activitats infantils, teatre, música i molta ecologia! Aplut, aplec i salut!!!

En poc més d’un mes, Carrícola (La Vall d’Albaida, València) tornarà a convertir-se en la capital de l’ecologisme valencià. El 20 i el 21 de setembre, esta xicoteta localitat, que va resistir l’envit de la rajola i l’especulació urbanística, albergarà per quart any consecutiu l’Aplec Ecologista del País Valencià. Enguany esta cita, que promouen la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, comptarà amb la presència de José T. Esquinas, membre durant 30 anys de l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), Tom Kucharz, coordinador de l’àrea d’Agroecologia i Sobirania Alimentària d’Ecologistas en Acción, i Vicent Torres, expert en mobilitat sostenible i professor de la Universitat Politècnica de València (UPV).

José T. Esquinas, Doctor Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de Madrid i Màster en Horticultura i Doctor en Genètica per la Universitat de Califòrnia (USA), oferirà una xerrada sobre la biodiversitat agrícola com a base per a la seguretat alimentària mundial. Durant la seua intervenció Esquinas, que com a membre de la FAO ha viatjat per més de 100 països i ha promogut i coordinat la negociació de nombrosos acords i codis de conducta internacionals, com per exemple el Tractat Internacional sobre Recursos Genètics, compartirà amb els assistents a l’Aplec la seua experiència en temes cabdals com els recursos genètics, la biodiversitat agrícola, la cooperació internacional i l’ètica per a l’agricultura i l‘alimentació.

Per la seua part, l’activista, periodista i investigador social Tom Kucharz, membre de la Secretaria Confederal i coordinador de l’àrea d’Agroecologia i Sobirania Alimentària d’Ecologistas en Acción, centrarà la seua ponència en els impactes socials i ambientals del Tractat de Lliure Comerç entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica (TTIP). El tercer conferenciant de l’Aplec, el valencià Vicent Torres, desmuntarà el mite del Corredor Mediterrani i d’altres infraestructures que diuen necessàries, des de la sempre acurada òptica d’este expert en mobilitat sostenible, Doctor en Economia i professor d’Urbanisme de la UPV.

A més a més de les tres ponències, l’Aplec tornarà a comptar enguany amb diferents taules redones acompanyades d’experts en cada temàtica analitzada, que de manera transversal o directa afecten al nostre territori, al nostre entorn i, en definitiva, a l’espai que ens dóna el suport per a la vida. Concretament, en esta quarta edició de l’Aplec estos debats es centraran en les prospeccions petrolíferes al Golf de València, les fórmules d’acció davant de les agressions mediambientals i la gestió dels residus urbans.

També, com en les edicions anteriors, amb motiu de l’Aplec es programaran al Centre d’Educació Ambiental L’Ametla de Palla i altres racons de Carrícola tot tipus d’activitats vinculades amb l’ecologia, com per exemple tallers infantils, un mercat agroecològic, teatre, una fira d’associacions i entitats, actuacions musicals i moltes més sorpreses.

En esta quarta edició, l’Aplec compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carrícola i d’Acció Ecologista-Agró, La Carrasca-Ecologistas en Acción, Avinença, ATTAC-País Valencià, Llavors d’Ací, EINES, Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, Vilaweb, Ontinyent en Bici, La Ribera en Bici, Caixa Ontinyent, Marfull i Greenpeace. Així que ja saps, si tens ganes d’aprendre i de passar-t’ho bé, t’esperem a Carrícola. Però, recorda que per a participar t’has d’inscriure a la pàgina web de l’Aplec, ja que l’aforament és limitat.

Font: http://www.accioecologista-agro.org...