Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Carta de Jafet Pinedo, objector electoral

Viernes.3 de marzo de 2017 349 visitas - 4 comentario(s)
El company de Tortuga s’enfronta a una petició fiscal de nou mesos de presó. #TITRE

Començar la meua reflexió amb una forta abraçada a totes les companyes que pels motius que siguin son empresonades i a les que tenen que fugir per buscar refugi lluny de casa seua, a totes aquestes lluitadores, capaços d´arriscar el ben més benvolgut d´una persona com és la seua vida per imaginar un món millor, gràcies a la força que generen i que ens nodreix a la resta per a ser part de la solució i no del problema.

A les passades eleccions vaig declarar-me objector electoral, es a dir, em vaig negar a formar part d´una de les meses electorals, adoptant les vies de la desobediència i la noviolència. Per aquest motiu el ministeri fiscal m´acusa de delicte electoral i em demana 9 mesos de presó i la inhabilitació per a formar part d´alguna llista electoral per un període de dos anys (una altra contradicció) i a les costes del judici.

Durant un temps venia formant part de la via de l´abstenció activa que considera que la democràcia no s´exerceix una volta cada quatre anys sinó tots els dies de l´any, a més de participar dels debats interns al Grup Antimilitarista Tortuga que van desenvolupar-se en la campanya que va iniciar el nostre company Adrián que ha demostrat que enfrontant-se a tot aquest sistema repressor ha eixit victoriós reforçant les vies de la desobediència i la noviolència.

Vull destacar els motius ideològics i de consciència que moltes de nosaltres evidenciem com pilars fonamentals de la societat del demà. Som conscients que perquè un model siga democràtic ha de motivar el desenvolupament de la lliure consciència dels seus individus. La vertadera democràcia es mesura no tant pel reconeixement de la igualtat sinó pel tractament que es dóna a la dissidència. Els éssers humans només podem existir socialment, i les societats creades no deixen de transformar-se i transformar-nos, i és per això que la cultura naix en la diversitat i el pluralisme. No oblidem que en un model ecològic un sistema sa exigeix un alt nombre d´espècies diversificades i en simbiosi. A més subratllar que democràcia i capitalisme son incompatibles, mentre vulguem mantenir les actuals premisses de competència, explotació, desigualtat, etc... , no podrà produir-se un diàleg entre iguals.

M´agradaria citar unes paraules de Bakunin escrites l´any 1870 que deixen molt a les clares de lo que estem parlant:
<< el sufragi universal, mentre que element actiu d´una societat basada en la desigualtat econòmica i social, mai serà una altra cosa per al poble que un cimbell, i que en mans dels demòcrates burgesos mai serà gens més que una odiosa mentida, l´instrument més segur per a consolidar amb una aparença de liberalisme i justícia, i en detriment dels interessos i de la llibertat populars, l´eterna dominació de les classes explotadores i propietàries. >>

Per a concloure m´agradaria destacar que el passat vint-i-quatre de febrer va ser jutjat el nostre company d´Albaida, Vicent Soriano, amenaçat amb díhuit mesos de pena-multa per delicte electoral i finalment condemnat a una multa de 900 euros, solidaritzar-me amb ell i destacar que cada volta som més els que adoptem aquesta via creativa i divergent a partir del qüestionament dels mecanismes i estructures de poder i que donen consciència d´un moment de canvi profund en l´estructura de la societat.

Jafet Pinedo i Botella

Visite también:

Reflexió d’un insubmís electoral

Se presenta un nuevo objetor electoral en Elx

Manifiesto por la objeción electoral


Más sobre Tortuga