Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Ahir vam passejar per camins de pedra i aigua

Lunes.27 de marzo de 2017 394 visitas - 1 comentario(s)
Amb aquesta marxa finalitzen les Jornades de Cultura Popular "El Sarangollo". #TITRE

Després del taller i campionat de sarangollo del passat 12 de març i de la xarrada sobre el parlar d’Elx i el concert del 17, ahir vam passejar per camins de pedra i aigua.

El nostre amic Adolfo Quiles ens va mostrar algunes de les joies ocultes del terme municipal d’Elx. De vegades pensem que solament paga la pena conservar els grans edificis i les escultures, però el relat de la història humana es transmet també amb altres vestigis materials dels quals, normalment, ens desentenem.

Pedreres, carrileras, mines d’aigua, aljubs... són algunes de les empremptes que han deixat en la nostra cultura ibers, romans, àrabs..., són, inclús, els mitjans de vida de la població il·licitana fins a fa molt poquet temps.

I quan ja tornavem, vam veure l’únic exemplar de Phoenix iberica que s’ha identificat al terme municipal d’Elx. Va ser un regalet final que ens vam portar.

Amb aquesta activitat han finalitzat les Jornades de Cultura Popular «El Sarangollo», que ja van per la sisena edició. Enguany han sigut convocades per Tortuga, Margalló-Ecologistes en Acció, El Tempir, l’Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, pel bar Cantó i pel seu Club Il·licità de Sarangollo (CISAC).

A més, volem agrair la participació de tota la gent que, disfrutant-les, ha donat sentit a les activitats realizatdes i, molt especialment, a Adolfo, Carles, Apolo i els xics de Thinking Vespa, pel seu treball i la seua desinteresada col·laboració.

I ja, per últim, deixem un regalet: unes instruccions per a aprendre a jugar al joc de cartes que dóna nom a aquestes jornades, el«Sarangollo prêt-à-porter» del nostre amic Nicolau.

Fins a l’any vinent!


Más sobre Tortuga