Administración Enlaces Contacto Sobre Tortuga

Ahir va tindre lloc la segona sessió de les Jornades de Cultura Popular "El Sarangollo"

Sábado.18 de marzo de 2017 244 visitas Sin comentarios
Amb concert de Thinking Vespa i la xarrada "Com parlen els ocells d’Elx?" a càrrec de Carles Segura i Llopes. #TITRE

Bé, després del campionat i taller de sarangollo amb Apolo al bar Cantó, ahir va tindre lloc al Centre Social de Perleta la segona sessió de les Jornades de Cultura Popular «El Sarangollo».

Vam començar amb la xarrada «Com parlen els ocells d’Elx?», a càrrec de Carles Segura i Llopes, filòleg i professor de la UA.

L’autor de «El parlar d’Elx a estudi: aproximació a una descripció» va apropar-nos, amb claredat i de forma amena, a les peculiaritats d’un parlar ric com el d’Elx, allunyat en alguns aspectes de l’estàndard; un valencià de frontera molt reivindicable i amb joies com «encarnat», «encarnella», «Plaça i Baix», «juguesca»...

I tot això aprofinant els noms autòctons dels ocells. Bé..., una xarrada per a filòlegs, ornitòlegs i gent amb curiositat.

I després, una agradable picaeta amb preus populars i un concert de Thinking Vespa, els quals ens van oferir un parell d’horetes de ball i diversió amb clàsics de Queen, Travis, John Lennon..., un ratet de bona música que vam compartir amb les amistats.

Us recordem que les jornades finalitzen el proper diumenge 26 de març amb una marxeta per la zona nord d’Elx. Adolfo Quiles ens mostrarà en «Camins de pedra i aigua» les obres hidraúliques que han abastit històricament el nostre poble, les canteres que durant milers d’anys han donat forma a la ciutat i, per descomptant, diversos tresors naturals.

Eixirem des de l’estació d’autobusos i des de Centre Doctor Caro amb l’autobus R-1 cap a Bonavista. I des d’allí tornarem a peu al poble.

Us esperem de matí, a les uit i mitja!

I com a regalet, ací teniu el nom il·licità d’algunes aus del nostre entorn...


begerugo


coeta


flaret


peuverd


gabre


llençol


Más sobre Tortuga